OPSTELLINGENDAG (SYSTEMISCH WERK) – zaterdag 30 oktober op Landgoed Gooilust

 SYSTEMISCH WERK

 Als mens maken wij onderdeel uit van meerdere systemen. Zo ben je onderdeel van je gezin van herkomst (je familie) maar ook van je werk,  vriendenkring en sportclub. Vanuit deze wetenschap vraagstukken of issues benaderen, wordt systemisch werk genoemd. Systemisch werk geeft inzicht in jouw plek binnen een systeem en jouw verhouding tot anderen. Het gaat ervanuit dat je wordt beïnvloed door de systemen waar je deel van uitmaakt.

 

Veel van je gedachten, gedrag, patronen en soms zelfs je gevoelens, vinden de oorsprong in de systemen waarbinnen we zijn opgegroeid. In het bijzonder je familie van herkomst. Alle personen en gebeurtenissen in je familie van herkomst hebben invloed op je huidige bestaan, op wie jij vandaag de dag bent.

 

Systemisch werk kan inzichten geven in waarom je doet wat je doet en wat maakt dat oude, vaak belemmerende patronen moeilijk te doorbreken zijn. Belemmerende patronen die je vaak ook weer meeneemt in nieuwe systemen. Het onzichtbare kan zichtbaar worden...

 

DE OPSTELLING

Je kunt een opstellingendag als vraagsteller of als representant bijwonen. Ook als representant is het een waardevolle en interessante dag. Wat je vaak ziet is dat je als representant in de opstelling van een ander, vaak ook inzichten krijgt die op jezelf van toepassing zijn. Het is geen toeval dat jij voor die plek gekozen wordt...

 

De vraagsteller brengt een vraag in welke wordt uitgevraagd in een kort gesprek. Daarna kiest de vraagsteller de representanten en plaatst hen intuïtief in de ruimte. Zo ontstaat een opstelling volgens het innerlijke beeld van de vraagsteller. De opstelling ontvouwt zich vervolgens door de ervaringen van de representanten. Wat de representanten ervaren geeft de vragensteller zicht op de dynamieken die er spelen in zijn of haar familiesysteem.

 

TIJDENS DEZE DAG

 -      Neem je deel als representant of als vraagsteller
-        Is van te voren is duidelijk wie er een vraag inbrengt
-        Is er plek voor maximaal 10 deelnemers
-        Is er ruimte voor 4 -5 opstellingen
-        Zijn er 2 korte pauzes (incl. koffie, thee, (fruit-)water en lekkers)
-        Is er een lunchpauze (verzoek is je eigen lunch mee te nemen, lunch niet inbegrepen)
-        Kun je gratis parkeren op het terrein bij de Siertuin

 

LOCATIE EN TIJD

 

Landgoed Gooilust

Tuinhuis naast de Siertuin

Zuidereinde 47 C

1243 KL ’s-Graveland (naast Hilversum)

 

06-51631196

 

Start: 10.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee)

 

ROUTEBESCHRIJVING

Gebruik als navigatieadres het adres Zuidereinde 116 's Graveland.

Tegenover dit adres bevindt zich een landweg tussen de weilanden. Hier kun je oprijden en dan word je geleid tot aan een wit hek van het landgoed. Je mag door dit hek rijden ook al staat er verboden in te rijden (hek staat doorgaans open) en dan volg je het weggetje, je rijdt over een bruggetje (water) en hierna direct rechts (bordje Siertuin). Het pandje is gevestigd naast de Siertuin.

 

 

INVESTERING

Als je een opstellingendag wilt bijwonen in de rol van representant, bedraagt de investering 47,50 euro per persoon incl. 21% btw.

Als je een vraag wilt inbrengen voor een eigen opstelling, bedraagt de investering 87,50 euro per persoon excl. 21% btw.

 

De dag is inclusief koffie, thee, (fruit-)water en lekkers.

 

INSCHRIJVEN

Schrijf je in via onderstaand contactformulier.  Vermeld in het bericht of je als representant of als vraagsteller wilt deelnemen.

De factuur ontvang je na je inschrijving.

 

Hopelijk zie ik je 30 oktober!

 

Warme groet,

Claudia

Ja, ik schrijf me in!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.