Opstellingen

Het onzichtbare wordt zichtbaar...

Als mens maken wij onderdeel uit van systemen. Familie vormt een systeem, de schoolklas vormt een systeem, in sportclubs maak je onderdeel uit van een systeem en ook later zelfs in de organisatie waar je werkt. Op deze manier vraagstukken of issues benaderen, wordt systemisch werk genoemd. Systemisch werk geeft inzicht in jouw plek binnen een systeem en jouw verhouding tot anderen. Het gaat ervanuit dat je wordt beïnvloed door de systemen waar je deel van uitmaakt.

 

Veel van je gedachten, je gedrag, je patronen en soms zelfs je gevoelens, vinden de oorsprong in de systemen waarbinnen we zijn opgegroeid. In het bijzonder je familie van herkomst. Alle personen en gebeurtenissen in je familie van herkomst hebben invloed op je huidige bestaan, op wie jij vandaag de dag bent. Systemisch werk kan inzichten geven in waarom je doet wat je doet en wat maakt dat oude patronen moeilijk te doorbreken zijn. Het onzichtbare kan zichtbaar worden...

 

Een opstelling kan zowel individueel gedaan worden (tijdens coachsessies komt dit veelvuldig voor) als in groepen. Tijdens een individuele opstelling wordt gebruikt gemaakt van systemische poppetjes of van grondankerplaten. In een groepsopstelling wordt gewerkt met representanten uit de groep.

 

Is jouw interesse gewekt of heb je hier vragen over? Neem gerust contact op.