Burn-out preventie

 Herken je:

  • concentratieproblemen; meer fouten maken
  • lusteloosheid
  • vermoeidheid en slaapproblemen; moe wakker worden
  • vermindering van de conditie: snel moe, verkouden, hoofdpijn, grieperig
  • vermeerdering van het aantal werkuren: nog meer tijd besteden om achterstand door 'disfunctioneren' in te halen

 

Voorafgaand aan een burn-out tref ik veelal mensen 'overspannen' aan. Van overspanning is sprake wanneer iemand 'significant beperkt is in zijn functioneren' (lees: uitgevallen), aanzienlijk spanningsklachten ervaart, maar waarbij de klachten minder dan 6 maanden duren.

Kan een burn-out voorkomen worden? Wellicht niet in 100% van de gevallen, maar ik denk wel dat we alert kunnen zijn op de voortekenen voor een burn-out. Burn-out raken houdt in dat er een langere periode van stress is geweest waarin herstel niet mogelijk was. Kortom: de energie nam beduidend af. Afnemende energie kan zich op verschillende manieren, voorafgaand aan een burn-out, manifesteren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:


Aanpak begeleiding bij overspannenheid

 

In een tijdsbestek van 3 maanden, werken we middels een holistische aanpak, aan het verlagen van de spanningsklachten en het herstel.

De begeleiding start, naast een stukje erkenning en acceptatie van de situatie, met het herstellen van het energieniveau. Eerst fysiek herstellen, aansluitend mentaal en emotioneel.

Bij voldoende energie wordt ingegaan op oorzaken, inzicht in eigen handelen etc.. 


Interesse of vragen hierover? Neem gerust contact op.