Coaching

persoonlijke ontwikkeling - op weg naar inzicht en bewustwording

Om je te helpen met jouw coachvraag, start ik met erachter te komen waar je vandaan komt (gezin van herkomst) en van welk gezinssysteem je nu deel uitmaakt. Dat heet systemisch werk en gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die je daarbinnen inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet en waarom.

 

Ik help je met het krijgen van inzichten, over jouw zelfbeeld (bewuste en onbewuste gedachten over jezelf) en emoties en hoe deze nog voor je werken... of juist niet.

 

Het is mijn insteek net een tandje dieper te gaan. Met behulp van verschillende coachingstechnieken krijg je inzicht in wat zich werkelijk bij je afspeelt. Welke gedragspatronen of denkpatronen zijn te herkennen, welke belemmeringen spelen een belangrijke rol?

 

Van daaruit help ik je een nieuw pad op te gaan. Een pad waar belemmeringen weggenomen kunnen worden en je naar jouw doel toe kunt werken.


Werkwijze

Elke coachtraject staat op zichzelf en is maatwerk. Meestal zijn er 6-8 sessies nodig om je op weg te helpen naar wat jij wilt bereiken.

 

Een coachtraject start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van circa 45 minuten. Tijdens dit gesprek maak je verder kennis met mijn werkwijze en kijken we of het voor beide goed voelt om het coachtraject aan te gaan.

 

Voor mij is coaching jou helpen om jouw doel te bereiken, jou te ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Ik vertel jou niet hoe het moet, alle antwoorden kun jij immers in jezelf vinden. Helpen bij het vinden van die antwoorden en inzichten is mijn rol.

 

Iets voor jou? Dan ontmoet ik je graag!

Refresh!

Aanvullende momenten van inzicht na een coachtraject helpen om ‘op koers’ te blijven of van koers te veranderen.