Omgaan met Stress

Een gebrek aan ontspanning en de toename van stress is een geleidelijk en onbewust proces

"Hoe gaat het met je? Druk!" Een veel gestelde vraag met een inmiddels bijna uniform antwoord. Dagelijks ervaren we dat we druk zijn. 'Lekker druk' hoor ik ook steeds vaker. Maar is het wel zo 'lekker'? En doe je er iets mee of doe jij er nog een schepje bovenop als je vindt dat het nodig is?

 

Teveel 'druk' kan leiden tot stress en wanneer je geen rust neemt kan stress zo toenemen dat het overmatige stress wordt. Dat is het moment waarop je klachten gaat vertonen, zowel fysiek als mentaal. Je verandert in je functioneren, in je gemoedstoestand...je voelt dat je niet meer zo lekker in je vel zit. Dit gaat heel geleidelijk en vaak zonder dat je je dit bewust bent. Tijd om in te grijpen!

Ik help je graag weer rust en balans te vinden. In de oase van rust op het landgoed Gooilust (Hilversum) of online via Zoom ga ik niet alleen met jou aan de slag om die oude patronen te onderzoeken en om te buigen, maar zet ik ook de omgeving in om de rust in jezelf te vinden en terug in balans te komen. De natuur leeft ons als geen ander Mindfulness voor!

 

Ervaar je eenmaal weer rust en ontspanning, dan vergroot dit je veerkracht en levert dit je positieve energie. Hierdoor zit je lekker in je vel en kun je beter omgaan met zowel verandering als tegenslag.

Aanpak programma beginnende spanningsklachten

In een tijdsbestek van 2 maanden, werken we in 4 fasen aan het verlagen van de spanningsklachten. Elke fase start met een sessie en in elke fase werkt men met thuisopdrachten.

De fasen op een rij:

  • startpunt is het vergroten van kennis over stress en burn-out
  • integrale aanpak van het verhogen van de energie
  • inzicht in en werken aan oorzaken van de stressklachten
  • inzicht in wat je uit balans brengt en hoe de balans teruggevonden kan worden

Interesse of vragen hierover? Neem gerust contact op.